social media inso.gov.ir-شبکه_های_اجتماعی_سازمان_ملی_استاندارد

رویدادهای مهم

بيشتر

يكشنبه1401/9/13

18:01:1

158

دکتر اسلام پناه در دانشگاه اراک:

توجه و اهتمام به دانش بنیان ها موجب مهاجرت معکوس نخبگان می شود

 رییس سازمان ملی استاندارد ایران درجلسه قرارگاه دانش‌بنیان در دانشگاه اراک گفت: ما سربازان جنگ نرم دروازه علم و فناوری هستیم و این به درستی از سالهای قبل توسط مقام معظم رهبری هدف گذاری شده است .
دکتر اسلام پناه با بیان اینکه طی ۴۳سال گذشته اتفاقات خوبی در حوزه علم و دانش رقم خورده است افزود: در این زمینه می‌توان به حمایت و دقت نظر در توسعه علم و فناوری اشاره کرد؛ و همواره پرچم این هدایت در دستان مقام معظم رهبری بوده است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران، به تشکیل بنیاد ملی نخبگان به فرمایش رهبر انقلاب اشاره کرد و یادآور شد: ایجاد معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و همچنین حمایت‌های معنوی از پژوهشگاه رویان باعث درخشش و بالندگی تکنولوژی ایران در دنیا شد و دیگر زنجیره های علم همچون صنعت موشکی، صنعت هوایی و... نیز به دنبال حمایتهای رهبری، ایجاد شد و رشد کرد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: افتخاری که هم اینک نصیب ایران در دنیا و در تراز بین المللی شده است به دلیل داشتن پیشوای عالم این مرزوبوم است.
دبیر شورای عالی استاندارد ابراز داشت: زیست بوم دانش بنیان در کشور به سمت و سویی حرکت کرده که دومیلیون دلار صادرات فناورهای تِک به خارج از کشور؛ در کارنامه استان ثبت شده است.
وی همچنین پارامترهای حمایتی مانند کارگزار، عامل، صندوق های پژوهش را برای رشد اقتصاد دانش‌بنیان مورد توجه قرار داد و گفت: ضرورت دارد هسته های تجاری سازی در میان جوانان نخبه در بازار؛ راه خود را پیدا  کنند.
دکتر اسلام پناه ظرفیت نقدینگی بخش خصوصی و صاحبان سرمایه را حایز اهمیت خواند و افزود: این مهم نباید دست کم گرفته شود.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر اینکه نظام علم و فناوری کشور با نظام استانداردسازی باید بر حل کلان مسایل و چالشهای کشور در حوزه فنی و تخصصی، نظارت داشته باشد اظهارداشت: در این میان موضوعات تخصصی و فنی نباید مغفول واقع شود و در پایلوت های منطقه‌ای ارتباط میان دانشگاه و ادارات کل استاندارد استان ها تقویت شود.
دکتر اسلام پناه در خصوص قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: اگر پیاده‌سازی این قانون مورد عنایت قرار گیرد، مقیاس اقتصاد دانش‌بنیان وسعت می یابد که این امر با راهبری و هدایت گری شرکت‌های پیشرو و دانش‌بنیان میسر است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران وجود صنایع متنوع و مادر را امتیازبخشِ استان عنوان کرد و ادامه داد: سازمان ملی استاندارد ایران از ابتدای سال بسته‌های حمایتی از شرکتهای دانش بنیان را تهیه و ابلاغ نموده است که می‌توان از این فرصت بهره جست.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: دنیای امروز از سلطه فنی در حوزه علم و فناوری تبعیت می‌کند به نحوی که هرجا بحث صادرات مطرح می‌شود کشورهای توسعه یافته با بهره‌گیری از این سلطه، استانداردهای خود را آنچنان افزایش می‌دهند که کشورهای دیگر توان صادرات به آنها را نداشته باشند.
وی خاطرنشان ساخت: در حوزه علم و فناوری باید جذابیت‌هایی برای پژوهشگران ایجاد شود که مبنای رشد و ارتقا قرار گیرد و بی شک در تسریع فرآیند استانداردسازی و تایید صلاحیت، انطباق و... دانشگاهها، مراکز آموزشی و پژوهشگاه‌ها می‌توانند به کمک نظام استاندارد بشتابند و اقتصاد کشور را کیفی کنند.
معاون رییس جمهور در پایان، سازمان ملی استاندارد را خدمتگذار تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: اگر به گفتمان مدنظر رهبر گرانقدر انقلاب تأسی جوییم بن‌بستها را در کشور پشت سر می‌گذاریم.
رئیس دانشگاه اراک هم در این نشست گفت: اقداماتی در خصوص آزمایشگاه  مرجع این دانشگاه‌ انجام شده؛ مشکلاتی هم وجود دارد که درخواست داریم این مشکلات برطرف شود.
مجتبی ذوالفقاری افزود: اکنون گردش مالی دنیا به سمت اقتصاد دانش بنیان در حال حرکت بوده و چیزی که در دنیا چرخش به وجود می آورد اقتصاد مبتنی بر دانش است.
رئیس دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: در بحث اقتصاد دانش بنیان یکی از موُلفه های مهم استاندارد بومی است.
ذوالفقاری افزود: اگر به دنبال ایجاد جایگاه جدید در اقتصاد دانش بنیان دنیا هستیم باید مفهوم جدید داشته باشیم و به مردم دنیا بگوییم که نفت و زعفران را چگونه مصرف کنند.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم در حوزه پتروشیمی محصول جدید با مفهوم جدید به عرضه کنیم بازار آن نیز برای کشور می شود و باید در اینجا استاندارد جدید تعریف شود.
رئیس دانشگاه اراک اظهار داشت: استاندارد بومی نیازمند دانش بومی است و علمی که زایش آن از داخل کشور باشد.
ذوالفقاری گفت: در حوزه معاونت آموزشی ارتباط آموزش با صنعت و جامعه ایجاد شده که هدف آن تولید علم بومی بوده و این مهم تولید اقتصاد بومی و بازار بومی را به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: یک گروه چهار نفره از سازمان استاندارد ملی ایران معرفی شده تا با همکاران دانشگاه اراک سرفصل های درسی جدید تعریف شود.
رئیس دانشگاه اراک اعلام کرد: توسعه این دروس جدید و ایجاد رشته جدید به نام استاندارد در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.

تصاویر